About

Beeldtaal

Wanneer ben je een kunstenaar? Ik weet het niet. Dat ik een graphic designer ben, is min of meer bepaald door mijn werkzaamheden. Mezelf een titel geven vind ik lastig. Net zoals taal in het algemeen. Ik denk in beelden in plaats van woorden. Dat heb ik al mijn hele leven gehad. Als kind blonk ik uit in tekenen. Ik was een stil jongetje. Ik sprak weinig en hield me, net zoals nu, graag op de achtergrond.

 

Graffiti

In mijn tienerjaren verplaatste mijn passie voor tekenen zich, van papier naar treinen en muren. In de graffiti maakte ik naam. Nog steeds was ik bescheiden en rustig van aard. Tegelijkertijd werden mijn kunstuitingen op straat luider. Ik durfde meer. Kleurrijke pieces met characters verschenen van Nederland tot aan de Molukken. Mijn artistieke talent werd opgemerkt en gaf mij een carrière als graphic designer.

 

Graphic Designer

Als graphic designer werkte ik jarenlang voor grote, gerenommeerde bedrijven. Ik was actief in de gaming, -mode, – reclame en televisiewereld. En werkte er onder andere in opdracht voor MTV, Heineken, Pepsi, Redbull. Daarnaast bleef ik straten versieren met mijn creaties. Hierdoor inspireerde ik anderen iets met hun talent te doen. Een van hen is internationaal visueel kunstenaar Pali John Czifra a.k.a Hippeshit013 die op zijn beurt Alicia Keys inspireerde.

 

Balans

Hoewel ik een mooie carrière heb, maakte ik werkweken van 80 uur. Tijd voor mijn gezin, familie, vrienden en hobby’s nam ik niet. Ik besefte me dat ik terug moest naar mijn basis: tijd doorbrengen met de mensen die belangrijk zijn, weer tekenen en schilderen. De energie die ik daarvan kreeg vergrootte mijn creativiteit. Dit werd gezien en opgepikt door een groot publiek: Een van mijn muurschilderingen werd verkozen tot nummer 14, in de top 100 van Beste Muurschilderingen van de wereld 2021 – Streetartcities.

 

Kunst

Sinds 2022 combineer ik mijn passie voor graphic design met mijn liefde voor kunst. Ik focus me op het werken met gebruikte verpakkingsmaterialen als canvas. Mijn tekeningen breng ik hierop over. Er gaat een bepaalde schoonheid uit van het karton. Je herkent mijn werk door mijn vrolijke karakters die je soms ook op straat tegenkomt. Om een indruk te krijgen check de button Art & Prints. Heb je vragen, een toffe uitdaging of een supervet idee: neem contact me op.